У податкової немає претензій до Ахметова

П'ятниця, 13 жовтня 2006, 15:01

У керівництва податкової адміністрації немає претензій до Рината Ахметова.

Про це розповів керівник ДПА Анатолій Брезвін в інтерв’ю "Контрактам"

За його словами, керівництво Державної податкової адміністрації змушене зустрічатися з керівниками великих промислових груп, щоб домогтися сплати відповідних податків.

"Проблема пошуку порозуміння з великим бізнесом існує. Якщо влада декларує, що хоче знайти спільну мову з платниками податків, то треба не просто говорити про це, а переходити до конкретних дій — сідати за стіл переговорів і домовлятися. Зокрема, разом розглядати і приймати фінплани, закладаючи відповідні надходження до держбюджету", - зазначив голова податкової.

За словами Брезвіна, податкова дала зрозуміти платникам, що володіє об’єктивною інформацією про схеми оптимізації, які вони використовують, і запропонувала їм вийти на необхідні обсяги податкових платежів.

"До нас прислухалися, при цьому, я підкреслюю, ми нікого ні в чому не звинувачували. Украй важливо вміти професійно довести платникам, які заблукали, що соціальну функцію мають виконувати не лише їхні конкуренти, а й вони самі", - зазначив він.

За словами голови податкової домовлятися довелося з керівництвом ФПГ.

"До зауважень рядових інспекторів великий бізнес зазвичай не завжди прислухається. Особливо якщо говорити про держмонополістів. У разі необхідності ДПА України на рівні керівництва співпрацює безпосередньо з власниками ФПГ", - зауважив він.

На питання, чи означає це, що він може "будь-коли призначити зустріч, наприклад, народному депутату Ринату Ахметову", Брезвін відповів: "А хіба наша зустріч вас здивує? Жодних питань особисто до нього у нас не виникає".

Голова податкової також повідомив, що незважаючи на те, що за підсумками серпня 2006 року ДПА орієнтувалася на невиконання планів за основними податками і зборами в загальному обсязі 1,5 млрд грн, їм вдалося зібрати понад 7 млрд грн надходжень.

"План за вересень ми також виконали, але ще існує зобов’язання ДПАУ залучити до держбюджету 6 млрд грн боргу, який, за нашими розрахунками, досі не перераховано. Таким чином, не всі бюджетні проблеми вирішено, але протягом наступних трьох місяців ми докладемо максимум зусиль, щоб виконати річний план надходжень", - зазначив Брезвін.

Він також пообіцяв оприлюднити прізвища керівників кращих підприємств-платників за підсумками року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News