Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія перевірить, чи не труїть її Україна горілкою

П'ятниця, 13 жовтня 2006, 16:35

Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини ("Роспотребнадзор") почала перевірку відповідності установленим вимогам алкогольної продукції, яка поставляється з України.

Про це йдеться у повідомленні "Роспотребнадзору", повідомляють Українські новини.

"Управлінню "Роспотребнадзору" дане доручення здійснити моніторинг відповідності продукції, що поставляється з України, установленим вимогам, звернувши особливу увагу на виробників і постачальників, які раніше не працювали на російському ринку", –сказано у повідомленні.

Відповідно до повідомлення, при перевірках необхідно визначити походження сировини, використовуваного при виробництві продукції, технологічні можливості підприємств і відповідність продукції вимогам безпеки.

Як повідомлялося, українські виробники виноробної продукції наприкінці серпня спростували раніше заявлене повідомлення Українського алкогольного конгресу про фальсифікацію 90% вина, що знаходиться у продажу на українському ринку.

За даними Держкомстату, у 2005 році в Україні було вироблено 13,6 млн. дал виноградного вина, експортовано 1,2 млн. дал і імпортовано 1,29 млн. дал, а за даними експертів профільних асоціацій (з урахуванням малих виноробних підприємств) в Україні було вироблено близько 16 млн. дал вина.

Експерти оцінюють український внутрішній ринок виноградного вина в 15-18 млн. дал.

При цьому вино українського виробництва займає близько 85% ринку.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування