Мороз не мінятиме Конституцію заради Росії

П'ятниця, 13 жовтня 2006, 17:15

Спікер Верховної Ради Олександр Мороз не бачить сенсу змінювати статус російської мови в Україні.

"Проблема російської мови не в статусі, а в можливості її використання кожним жителем України у всіх сферах життя", - сказав він у п'ятницю журналістам у Москві.

За словами Мороза, це позиція Соцпартії України, яку він очолює, це ж закріплено в Універсалі національної єдності і затверджено в Конституції.

"Змінювати статус мови - це значить змінювати Конституцію", - відзначив Мороз.

"Навіть якби було таке бажання, воно вимагає тривалого часу. Людей не цікавить статус, людей цікавить можливість використання рідної мови, у тому числі і російської. Я упевнений, це буде забезпечене", - додав він.

Також Мороз не бачить змісту проводити в даний момент референдум про вступ України в НАТО.

"Якщо буде необхідність визначити позицію України про вступ або невступ України в НАТО, тоді можна проводити референдум. Однак проводити референдум для того, щоб закликати знову до політичної дискусії, у цьому немає жодної необхідності", - сказав Мороз.

"Якби сьогодні проводився референдум, то результати його були б відомі. Тому, навіщо проводити референдум", - додав він.

За його словами, НАТО - сусід України, одне це визначає необхідність з ним співпрацювати. "Що стосується вступу України в НАТО, то в політичному документі підкреслюється, що вступ у НАТО відбувається після референдуму", - сказав спікер.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...