Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" скаржаться, що їх годують рибою минтай по 6 гривень

П'ятниця, 13 жовтня 2006, 17:54

Депутат від Партії регіонів Сергій Рижук стверджує, що Верховна Рада до кінця року скасує пільги для депутатів.

Про це він заявив на прес-конференції в Житомирському облтелецентрі, повідомляє УНІАН.

Він також зазначив, що цю процедуру варто робити "без поспіху, солідно, нормально, публічно, а також з відповідним обговоренням у фракціях та комітетах парламенту".

За його словами, “регіонали” не приховують, що голосували проти запропонованого “бютівцями” закону про відміну пільг депутатам".

"Це було зроблено тому, що у депутатів з Партії регіонів також готовий відповідний законопроект з цього питання", - зауважив Рижук.

Говорячи про пільги, депутат зазначив: "Для того, щоб поважно, солідно та відповідально ставитися до свого народу, треба навчитися солідно, відповідально, серйозно ставитися ще й до себе та свого облаштування".

За словами Рижука, він вважає негативним користування депутатами громадським транспортом.

Водночас ще один депутат від Партії регіонів Юрій Каракай назвав "популістським" внесений “бютівцями” законопроект про скасування пільг депутатам.

За його словами, позиція “регіоналів” є такою, що пільг не повинно бути.

Однак він переконаний, що перш ніж скасовувати пільги, потрібно проаналізувати, що мають депутати," яким чином необхідні для роботи з виборцями пільги замінити на інші шляхи фінансування".

Також Каракай повідомив, що найактивніше пільгами користуються депутати з фракції БЮТ.

За його словами, всі вони отримали кошти на оздоровлення, їздили в державні санаторії.

Ще один депутат з фракції Партії регіонів Микола Якименко, говорячи про депутатські пільги, поскаржився на високі ціни у депутатській їдальні, погані умови проживання та обмежений час користування службовим транспортом.

За його словами, "в готелі номер на 4 особи, у їдальні риба минтай коштує 6 грн. за 100 гр., машину можна брати 17 годин на місяць".

Депутат закликав парламент створити умови, за яких депутат "міг би нормально виконувати свої функціональні обов’язки".

Як відомо, раніше Верховна Рада не підтримала два законопроекти про скасування пільг для депутатів, внесені БЮТ та “Нашою Україною”.

За обидва законопроекти майже в повному складі не голосувала фракція Партії регіонів.

За даними офіційного веб-порталу Верховної Ради, на сьогодні у парламенті немає подібних законопроектів, внесених депутатами з фракції Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування