Мороз не говорив у Москві про ціну на газ

П'ятниця, 13 жовтня 2006, 18:23

Спікер Верховної Ради Олександр Мороз заявив, що під час його візиту в Росію сфера енергетичного співробітництва двох країн детально не обговорювалася.

"Як тема - середовище застосування можливостей України і Росії, енергетична сфера була предметом обговорення, але конкретно про це мова не йшла, тому що це не тема для парламентів", - заявив Мороз у п'ятницю.

"Я розумію, що і російська, і українська сторони прекрасно розуміють, що ціни повинні бути погодженими, по-друге, доступними, оптимальними, для того, щоб можна було адаптувати економіку України. Таким чином, щоб це було прийнятно для нашої економіки", - сказав Мороз.

Спікер української Ради підкреслив, що вважає за необхідне розвиток співробітництва у сфері енергетики.

"Я маю на увазі модернізацію енергокомплексу, теплових станцій і решти енергетичних компаній. Тут є величезне поле для застосування можливостей Росії й України, використовувати капітал, російський у тому числі", - відзначив Мороз.

У зв'язку з цим він підкреслив, що енергетична тема обговорювалася на переговорах "як предмет співробітництва".

Відповідаючи на питання про перспективи спільного проекту "Ан-70", Мороз сказав: "Наскільки я зрозумів реакцію президента й інших учасників переговорів - це питання сприйняте з розумінням. Ми сподіваємося на те, що приїзд керівника уряду Росії найближчим часом в Україну дасть відповідь на це питання більш конкретно".

Він підкреслив, що питання про співробітництво в технічній галузі піднімалося й обговорювалося з представниками російського парламенту.

"Мова йде про те, що й Україна збереже свій науково-конструкторський апарат в авіабудуванні", - підкреслив Мороз, відзначивши, що країна може надати свої послуги, а також має кваліфікованих фахівців.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування