"НАША УКРАЇНА" ПІШЛА ПІД СВИСТ І ОПЛЕСКИ В ОПОЗИЦІЮ

Вівторок, 17 жовтня 2006, 10:29

Блок "Наша Україна" переходить в опозицію, заявив лідер фракції Роман Безсмертний.

"5 жовтня на засіданні фракції "Нашої України" було прийнято рішення про перехід в опозицію", - сказав він під час виступу у парламенті у вівторок.

"Таке ж рішення прийнято всіма шістьма партіями, які входять до блоку та політради "Нашої України", - додав він.

Рішення переходу в опозицію Безсмертний пояснив тим, що "останні 2 місяці ми стали свідками, як відбувається злом внутрішнього і зовнішнього курсу, який був підтриманий народом України під час виборів президента Віктора Ющенка".

"Наша Україна" вийшла з переговорного процесу, "Наша Україна" в опозиції, наші міністри покидають уряд", - заявив лідер фракції.

Водночас Безсмертний закликав "опозиційні сили в парламенті і поза парламентом сформувати "Європейську Україну" як конфедерацію, виробити цією конфедерацією план дій, який би ставив за мету створення альтернативних дій антикризовій коаліції та нинішньому уряду".

За його словами, "завдання цієї коаліції - розробити законопроекти та випробувати їх на предмет прискорення курсу на європейську і євроатлантичну інтеграцію".

"Основними формами діяльності такої коаліції могла б стати діяльність опозиційного уряду і опозиційних урядових комітетів. Їх завдання - чітко моніторити рішення, які приймаються урядом і антикризовою коаліцією і висловлювати опозицію щодо них", - пояснив Безсмертний.

"Другим завданням перед цією опозиційною коаліцією стоїть формування нової законопроектної бази і їх апробація як в Україні, так і на міжнародному рівні", - додав він.

"Усе це може стати добрим доробком для того, щоб створити альтернативу діям нинішнього уряду і в необхідний момент прийняти це законодавство для прискорення процесу вступу України до європейської і євроатлантичної структур", - пояснив Безсмертний.

Заяву Безсмертного про перехід в опозицію зустріли оплесками представники "Нашої України" і несхвальними вигуками представники коаліції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News