КРИМСЬКІ ДЕПУТАТИ ПРОСЯТЬ У ЮЩЕНКА МОВНИЙ РЕФЕРЕНДУМ

Середа, 18 жовтня 2006, 13:07

Верховна Рада Криму направила звернення до президента Віктора Ющенка, спікера Олександра Мороза і прем'єра Віктора Януковича із закликом організувати референдум про статус російської мови в Україні.

Про це йдеться у зверненні Ради Криму, текст якого було затверджено на засіданні сесії в середу, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Крім того, депутати у своєму зверненні просять владу гарантувати вільний розвиток і захист прав громадян на використання державної, російської та інших мов національних меншин у всіх сферах громадського життя Криму.

Також Рада Криму запропонувала закріпити за російською мовою статус регіональної в регіонах з більшістю російськомовного населення.

Рада Криму також просить не допустити затвердження чинного проекту концепції державної мовної політики і ухвалення проекту закону "Про внесення змін до закону "Про ратифікацію Європейської хартії регіональних мов і мов меншин", надавши їх для попереднього громадського обговорення і незалежної наукової експертизи.

Крім того, Рада Криму просить владу утворити Міністерство у справах національностей з метою формування і реалізації етнонаціональної політики.

Рада Криму також направила до Кабінету міністрів звернення про необхідність ухвалення проекту державної програми розвитку і функціонування російської мови і мов нацменшин, а також проекти внесення змін до Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства й до 13 законів у частині використання російської мови.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування