Харківські депутати оголосили голодування проти Авакова

Понеділок, 2 жовтня 2006, 12:28

7 депутатів Харківських рад різного рівня оголосили голодування з вимогою ухвалення президентом Віктором Ющенком рішення про відставку голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова.

Про це йдеться у зверненні депутатів до президента, спікера, прем'єр-міністра, голів облради та облдержадміністрації Харкова, яке оприлюднено на сайті Партії регіонів.

"На другій сесії Харківської облради 3 червня 2006 року сто п'ять депутатів – більш ніж дві третини депутатського корпусу, - висловили недовіру голові Харківської облдержадміністрації Арсену Авакову", - нагадується у документі.

"Не знайшовши вагомих аргументів у сесійній залі, Аваков переніс спір до зали суду, намагаючись винайти формальну процедурну підставу для скасування рішення ради", - зауважують активісти.

"Грубо порушуючи норми адміністративного судочинства, суд ухиляється від прийняття законного рішення вже чотири місяці. Пояснити це ми можемо або недобросовісністю суду, або неприпустимим тиском влади", - заявляється у зверненні.

Депутати нагадують, що згідно із Конституцією, "якщо недовіру голові районної чи обласної державної адміністрації висловили дві третини депутатів від складу відповідної ради, президент приймає рішення про відставку голови місцевої державної адміністрації".

"Однак президент не поспішає виконувати волю виборців регіону, втілену в рішення депутатів. А новопризначений керівник адміністрації президента Віктор Балога войовничо закликає ігнорувати такі рішення, а відтак і Конституцію нашої держави", - зауважується у зверненні.

"Захищаючи законність і мир, ми змушені з 2 жовтня 2006 року розпочати голодування в будівлі Харківської обласної ради до прийняття гарантом Конституції конституційного рішення у відповідності з вибором сотень тисяч наших виборців", - заявляють активісти.

Звернення підписали 4 депутати Харківської облради, члени фракції "Слобожанський вибір", депутат Харківської міськради, 2 депутати районних рад та 3 члени громадської організації "Слобожанський вибір". 

За словами голови Харківського облвідділення Партії регіонів Василя Салигіна, до голодовки можуть приєднатися і депутати Партії регіонів, повідомляє УНІАН.

Українська правда


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування