Україні погрожують "вигнанням" із Ради Європи

Вівторок, 3 жовтня 2006, 10:08

Парламентська асамблея Ради Європи піддала критиці Україну, а також чотири інші держави (Росію, Великобританію, Італію та Туреччину) за неприйнятні затримки із виконанням вироків Європейського суду із прав людини.

У понеділок ПАРЄ ухвалила відповідну резолюцію, у якій йдеться, зокрема, про можливі санкції, повідомляє Німецька хвиля.

ПАРЄ закликає делегації цих країн протягом шести місяців надати конкретні результати або ж реалістичні плани дій, які б допомогли вирішити проблему.

В іншому разі – Парламентська асамблея Ради Європи залишає за собою право застосувати восьмий пункт правил процедури – тобто позбавити парламентську делегацію певної держави права бути присутньою в Асамблеї.

Утім, доповідач ПАРЄ з питань виконання вироків Європейського суду з прав людини Ерік Юргенс зазначив, що нині головне – спробувати знайти вихід.

"У цій асамблеї ми намагаємося разом із колегами з парламентів окремих країн відшукати шляхи для розв'язання проблем", – зауважив Юргенс.

Доповідач ПАРЄ відвідав Україну навесні і відзначив, як певний поступ, так і цілу низку системних проблем, що підсилюються серйозним втручанням у незалежність судів.

У своїй резолюції Парламентська асамблея Ради Європи закликає керівництво України зробити питання виконання вироків Європейського суду з прав людини одним із найпріоритетніших.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...