Луценко не вірить у "кримінальний терор" проти Тимошенко

Понеділок, 30 жовтня 2006, 14:49

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не бачить політичних ознак у вбивстві Геннадія Бистрякова, який є членом блоку Тимошенко.

"Ми не поділяємо тезу про політичне переслідування. Іде переділ бізнесу", - сказав Луценко журналістам.

"Якби партії брали до себе в список чистих політиків, а не бізнесменів, то у них не виникало би таких проблем", - додав він.

Міністр зазначив, що в цій кримінальній справі затримано підозрюваного в скоєнні убивства.

"Підприємець, який був членом БЮТ, мав невеликий бізнес – хочу підкреслити невеликий - нещодавно придбав дорогу річ на підприємство. Тому одна з версій вбивства – протистояння між власниками підприємства", - зазначив міністр.

На питання журналістів, з чим пов’язана хвиля замовних убивств, Луценко відповів: "Ніякої хвилі немає – політики люблять пов'язувати вбивства із собою любими".

"Кожен день у нас відбувається від 5 до 12 убивств. Бувають і замовні, але люди, які не мають проблем із своєю діяльністю, можуть бути спокійними ", - сказав на питання, чи не страшно виходити на вулицю.

Водночас Луценко назвав вибух у Львові – дуже серйозним сигналом замовного убивства з ознаками професійного замовлення.

Раніше БЮТ назвав вбивство Бистрякова продовженням "кримінального терору" проти опозиції.

"Географія і системність терору свідчить про злочинну кампанію в масштабах країни, яка координується свідомо і цілеспрямовано. Фізичним знищенням замовники прагнуть довести власну вседозволеність і безкарність, деморалізувати суспільство перед страхом тотального панування бандитизму", - йдеться в заяві БЮТ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування