Персона нон-грата в Україні прийшла до Верховної Ради

Четвер, 5 жовтня 2006, 11:15

Депутат Держдуми Росії Костянтин Затулін у четвер з'явився у Верховній Раді України.

"Я не бачу нічого дивного в тому, що я як депутат російської Думи відвідав український парламент", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів, що він робить у будівлі Верховної Ради.

При цьому він нагадав, що є дійсним членом міжнародної комісії зі співробітництва із Федеральними зборами Росії та Верховної Ради, засідання якої востаннє проводилося минулого року. "Це сталося без моєї провини", - зазначив він.

Тепер він сподівається, що після зустрічі з деякими депутатами засідання комісії будуть поновлено.

Він також повідомив, що зустрічався з депутатами від Партії регіонів Євгеном Кушнарьовим та Оленою Лукаш і "планує іще з деким сьогодні зустрітися".

"Зі шпигунами я не зустрічався, їх в українському парламенті, як ви розумієте, немає", - зазначив він.

Коментуючи тему обговорення на зустрічах з депутатами, Затулін зазначив, що він цікавився "ситуацією, що склалася, а також всім тим, що стосується майбутнього у відносинах між парламентами України і Росії".

На прохання прокоментувати перехід "Нашої України" в опозицію, Затулін відповів, що це, звичайно, є внутрішніми справами України.

"Ну, а якщо ви хочете знати мою думку, то це природньо. "Наша Україна" чіплялася за коаліцію і одночасно хотіла бути опозицією всередині самої коаліції, сидіти на двох стільцях", - сказав він.

"Сидіти на двох стільцях довго неможливо. І вчора це стало остаточно зрозуміло. Надія на те, що наша Україна, перебуваючи в коаліції, блокуватиме рішення уряду, ймовірно не виправдалась", - наголосив він.

Як відомо, Затуліну було заборонено в'їзд в Україну терміном на 5 років.

У четвер Шевченківський райсуд має розглянути позов Затуліна до СБУ з вимогою "поновити його громадянське право і скасувати незаконну постанову СБУ про заборону в'їзду в Україну".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News