Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відомство Луценка захистило його від Курочкіна

Субота, 25 листопада 2006, 12:02

Міністерство внутрішніх справ заявляє, що міністр Юрій Луценко не давав жодних вказівок щодо розслідування кримінальної справи відносно російського бізнесмена Максима Курочкіна.

Про це йдеться в заяві головного слідчого управління МВС з приводу заяв адвокатів Курочкіна, розповсюдженій у суботу.

МВС зазначає, що розслідування кримінальної справи слідчим органів внутрішніх справ України проводиться на підставі діючого кримінально процесуального законодавства, оскільки ч. 2 ст. 112 КПК України прямо вказує, що розслідування злочинів, передбачених ст. 189 Кримінального кодексу України, відносяться до компетенції слідчих органів внутрішніх справ України.

У заяві також підкреслюється, що згідно зі ст. 114 КПК України слідчий є процесуально незалежною особою, а надання йому вказівок, згідно зі ст. 114-1 КПК України, відноситься до компетенції керівника слідчого підрозділу або прокурора, який, відповідно до п.3 статті 227 КПК України, здійснює нагляд за розслідуванням кримінальної справи.

З огляду на це, зазначають в ГСУ МВС України, ніяких вказівок від міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо розслідування кримінальної справи відносно громадянина Російської Федерації Максима Курочкіна "не надходило і не могло надходити".

Як повідомлялося, у п’ятницю адвокати Курочкіна заявили, що арешт їхнього підзахисного безпосередньо пов'язаний з особистим конфліктом між Курочкіним та Луценком.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування