"Наша Україна" мчить до скасування політреформи "на всіх парах"

Середа, 8 листопада 2006, 11:45

Голова програмного комітету "Нашої України" Ігор Жданов заявив, що до програмного документу партії внесено ініціювання скасування конституційної реформи, що була ухвалена у грудні 2004 року.

За внесення такого "політичного завдання" до програми партії на 2006-2009 роки члени програмного комітету висловилися майже одностайно, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Члени програмного комітету одностайно підтримали ідею звернення до Конституційного Суду з метою скасування конституційної реформи 2004 року як такої, що була прийнята з процедурними порушеннями і запропонують з'їзду ухвалити рішення доручити депутатам, членам партії "Наша Україна" звернутися до КС", - наголосив голова комітету.

"Серед основних завдань партії – забезпечення соборності, унітарності і незалежності України, зміцнення статусу української мови як єдиної державної, ініціювання скасування конституційної реформи та проведення політики національного примирення", - зазначив Жданов.

"Наша Україна" виступає за визнання воїнів УПА борцями за незалежність України і вимагатиме ухвалення закону, який би визнав голодомор 33-го геноцидом українського народу", - додав він.

У соціально-економічній сфері партія вимагатиме поглиблення проведення ринкових реформ, пріоритетним визнається завдання боротьби з бідністю та впровадження європейських соціальних стандартів, а також забезпечення енергонезалежності України.

У сфері зовнішньої політики пріоритетними для України є вступ до СОТ та забезпечення вступу до НАТО.

У свою чергу голова статутного комітету Борис Беспалий зазначив, що його комітетом до другого етапу з'їзду партії, який відбудеться 11 листопада, підготовлено три групи рішень.

"Перша група – це зміни до статуту, підтримані комітетом, друга група – це ті рішення, деякі з котрих комітет підтримав, а деякі – ні... Статутний комітет пропонує, щоб з'їзд визначався по кожному такому питанню окремо, а не в загальному пакеті", - зауважив голова комітету.

"Третя група питань – це принципи формування ради партії", - додав він.

Статутний комітет рекомендує, "щоб кожна регіональна організація пропонувала в раду по три свої представники, 10 % членів ради мають скласти ті люди, які були в урядах часів президентства Ющенка або є відповідальними представниками його секретаріату, або головами держадміністрацій, облрад, або представниками центрального виконкому чи молодіжного НСНУ". "У раді мають бути представлені всі", - наголосив Беспалий.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування