Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГРИЦЕНКО ВИРІШИВ, ЩО КРАЇНА БІЛЬШЕ НЕ МОЖЕ ЖИТИ З МЕДВЕДЬКОМ

Четвер, 9 листопада 2006, 10:43

Міністр оборони Анатолій Гриценко вимагає відставки Олександра Медведька з посади генерального прокурора.

Про це міністр сказав у четвер журналістам на Житомирському полігоні, повідомляє УНІАН.

"Якщо на посаду генпрокурора буде призначена порядна людина, відповідальна людина, то це дасть можливість сотням і тисячам висококваліфікованих слідчих Генпрокуратури виконувати свою справу. Тільки тоді ми зможемо говорити про ефективну боротьбу з корупцією", - сказав Гриценко.

"Не може країна жити за такого генерального прокурора – ця людина має піти у відставку. Якщо у нього є залишки порядності, то він напише заяву сам", - додав міністр.

Він підкреслив, що для вирішення однієї з головних кадрових проблем у державі необхідно негайно звільнити Медведька.

Гриценко зазначив, що у кожному виступі президент, прем’єр та голова Верховної Ради говорять про боротьбу з корупцією, але "до тих пір, доки Генпрокуратуру очолює Медведько, ніякої боротьби з корупцією у нас не буде".

За словами Гриценка, зараз "дано команду поширювати інформацію у суспільстві, що міністр оборони є корупціонером номер один, а Міністерство оборони розбазарило 6 млрд. грн.".

Він наголосив, що за півтора роки перебування на посаді не вкрав і не придбав жодної ділянки, жодного квадратного метра або акції будь-якого підприємства.

Міністр запевнив, що навіть у разі використання службового автомобіля у власних цілях сплачує із власної кишені за кожен кілометр проїзду.

"Усі звинувачення абсолютно безпідставні", - наголосив він.

Гриценко зазначив, що відчуває серйозну підтримку у боротьбі з корупцією з боку голови СБУ Ігоря Дріжчаного, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, "але з боку Медведька такого немає, навпаки, затягуються справи, не розглядаються справи, а надіслані матеріали з Міністерства оборони залишаються без розгляду".

Крім того, на його думку, Генпрокуратура не порушує кримінальні справи у випадках, коли вони мають порушуватись.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування