Коаліція подується і охолоне, бо не має голосів для подолання вето?

Вівторок, 12 грудня 2006, 11:41

Антикризова коаліція не має достатньої кількості голосів для подолання вето президента на закон про Держбюджет на 2007 рік.

Про це заявив заступник голови бюджетного комітету, член фракції "Наша Україна" Павло Жебрівський.

"Вони (коаліція) дотягнуть до максимум 249 голосів, так що їм доведеться врахувати пропозиції, про які говорив президент", - зазначив депутат.

Жебрівський підкреслив, що ніякого політичного підтексту у рішенні президента ветувати закон про бюджет немає. Так він прокоментував закиди більшості щодо того, що президент вдається до політичного шантажу.

"Знаєте, "Тримай злодія!" голосніше за всіх кричить сам злодій. Коли проект бюджету подавався на перше читання і на друге читання, президент просив врахувати соціальну складову", - зазначив депутат.

"А вони (коаліція) чомусь вирішили, що можуть дотиснути президента загрозою неухвали бюджету до кінця року. Вони не прорахували, що президент стоятиме на своєму", – додав він.

Жебрівський прогнозує, що робота над бюджетом продовжиться вже найближчими днями: "Уряд сьогодні трохи подується, але думаю, що до наступного дня вони охолонуть".

Депутат зазначив, що на перерахунок базових показників бюджету потрібно не дуже багато часу і висловив припущення, що "максимум у вівторок бюджет знову потрапить на розгляд сесійної зали".

При цьому він запевнив, що "Наша Україна" буде голосувати за бюджет, якщо будуть враховані поправки президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування