Ющенко вирішив проінспектувати війська

Вівторок, 12 грудня 2006, 16:00

Президент Віктор Ющенко ініціює створення в складі секретаріату президента інспекції з питань контролю за діяльністю військових формувань.

Про це йдеться в указі президента "Про заходи щодо посилення контролю за діяльністю Збройних Сил та інших військових формувань".

Указ підписано з метою посилення контролю за діяльністю Збройних Сил.

До функцій інспекції президент відніс вивчення:

- діяльності військ (сил) та здійснення організаційних заходів щодо підтримання боєготовності Збройних Сил підрозділів Державної прикордонної служби на рівні, що дозволяє забезпечити виконання завдань з охорони державного кордону.

- стану виконання програм реформування і розвитку збройних сил;

- питань щодо дотримання вимог Конституції та законів України стосовно соціального захисту прав і свобод громадян, які перебувають на військовій службі;

- питань щодо дотримання конституційних прав громадян і законодавства в оперативно-розшуковій діяльності та діяльності у сфері охорони державної таємниці, а також відповідність виданих Службою безпеки України положень, наказів, розпоряджень, інструкцій і вказівок Конституції і законам України;

- стану готовності Державної спеціальної служби транспорту для виконання завдань в особливий період, а також вирішення інших завдань у сфері оборони, пов'язаних з використанням об'єктів національної транспортної системи.

Ющенко доручив главі секретаріату Віктору Балозі у місячний строк подати проект положення про забезпечення здійснення контролю президента за діяльністю військових формувань.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування