Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат Тимошенко відсудив в України 3 тисячі євро

П'ятниця, 15 грудня 2006, 14:05

Європейський суд з прав людини визнав Україну винною у порушенні прав редактора газети "Політика", а нині депутата від фракції БЮТ Олега Ляшка на свободу слова.

У коментарі "Українській правді" депутат розповів, що відповідне рішення суд ухвалив ще 10 липня 2006 року і зараз воно набуло остаточної чинності.

Раніше низка українських судів визнала Ляшка винним у розповсюдженні недостовірної інформації у друкованих ЗМІ проти чиновників країни та у зловживанні службовим становищем.

Депутат пояснив, що влітку 1997 року він написав статтю про тогочасного виконувача обов'язків прем'єр-міністра Василя Дурдинця, в якій "критикував його стиль роботи".

"Він (Дурдинець) дав тодішньому генпрокурору вказівку порушити проти мене кримінальну справу. Українські суди різних інстанцій визнавали мене і винним, і невинним", - розповів Ляшко.

"Також у 1999 році було закрито саму газету "Політика" за "розголошення державної таємниці". А насправді її закрили, бо наближалися президентські вибори", - додав він.

За словами депутата, згідно з рішенням європейського суду Україна повинна виплатити йому 2 тисячі євро матеріальних та моральних збитків, а також 1 тисячу євро відшкодування судових витрат та будь-який податок, який може бути стягнутий із зазначених сум.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування