Ющенко поклав депутатам ще одне вето під ялиночку

Четвер, 28 грудня 2006, 12:26

Президент Віктор Ющенко повернув до Верховної Ради закон про планування і забудову територій зі своїми пропозиціями.

Як сказано у пояснювальній записці президента, ухвалений закон "Про внесення зміни до Закону України "Про планування і забудову територій" не може бути підписаний.

"Підтримуючи в цілому необхідність удосконалення законодавства у сфері будівництва, вирішення цього питання у запропонований законом спосіб викликає заперечення, зокрема, через невідповідність його положень Конституції і законам України", - сказано у пропозиціях Ющенка.

Президент також зазначає, що запропонований закон запроваджує недосконалий та непрозорий механізм видачі дозволів на будівництво багатоквартирних житлових будинків із залученням фінансових активів громадян.

За його словами, закон унеможливлює отримання дозволів на будівництво відповідних об'єктів містобудування юридичними особами, які ще не мають раніше збудованих аналогічних об'єктів, "чим створюються умови для недопуску до ринку будівництва нових забудовників, що, безумовно, обмежить конкуренцію у цій сфері, і, як наслідок, призведе до подорожчання житла".

Також, на думку президента, це не відповідає низці статей Конституції, якими проголошено принципи щодо забезпечення державою захисту прав усіх суб'єктів права власності і господарювання, захисту конкуренції у підприємницькій діяльності, створення державою умов, за яких кожний громадянин матиме змогу придбати житло у власність.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування