Яценюк почистить напіввагітну СБУ, коли закінчить малювати

Субота, 9 грудня 2006, 14:38

У першому кварталі 2007 року на розширеній колегії Служби безпеки за участю президента планується обговорити хід реформування СБУ.

Про це повідомив перший заступник глави Секретаріату президента Арсеній Яценюк, що курирує в секретаріаті СБУ, в інтерв'ю тижневику "Кореспондент", опублікованому в суботу.

"Зараз служба перебуває в стані напіввагітності. Вона вимагає істотного реформування, і там відбудуться серйозні зміни. Буде пророблене нематематичне скорочення посад і підрозділів... У першому кварталі 2007 року представимо результати наших спостережень президентові на розширеній колегії", - сказав Яценюк.

"Звичайно, у СБУ відчуваються різні політичні впливи. І те, що гроші впливають - теж. Але там 32 тис. співробітників - за всіма не устежиш. Зараз малюю карту - хто і на кого в СБУ працює. Як тільки її закінчу, кадрові чистки там завершимо", - відзначив він.

За словами Яценюка, у СБУ потрібно призначати "людей зі сторони, які нікому нічого не винні". "А то як тільки висмикуєш, за ним починає тягтися 25 томів компромату", - сказав він, відзначивши, що зайнятися СБУ в секретаріаті було його особистим бажанням.

Яценюк також повідомив, що з 2001 року є офіційним мільйонером, а за 2005 рік заробив біля $600 тис. За його словами, у бізнесі він своє уже відпрацював - ще в 1991 році, будучи студентом 2-го курсу, мав консалтингову юрфірму. "За своїм складом я більш близький до держслужби, ніж до бізнесу", - відзначив перший заступник глави Секретаріату.

Як повідомлялося, СБУ очолював Ігор Дріжчаний. Наприкінці листопада президент вніс у парламент подання на звільнення Дріжчаного з цієї посади і призначив його заступником секретаря РНБО. Парламент поки не розглядав питання про звільнення Дріжчаного.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування