Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров шантажує Ющенка ножем і ліфтами

Субота, 9 грудня 2006, 19:43

Міністерство фінансів застерігає, що ветування президентом закону про держбюджет на 2007 рік може призвести до негативних наслідків у соціальній сфері.

Як ідеться в заяві Мінфіну, поширеній у суботу, у випадку, якщо закон про бюджет не набуде чинності, Кабінет міністрів буде змушений здійснювати лише ті видатки, які визначені у бюджеті на 2006 рік і одночасно передбачені у законі про держбюджет на 2007 рік, схваленому Верховною Радою.

Фінансування бюджетних потреб доведеться здійснювати за тимчасовим розписом. При цьому, щомісячні видатки держбюджету не можуть перевищувати 1/12 обсягу видатків за попередній бюджетний період.

"Але ж, необхідні видатки уже січня 2007 року на 2 мільярда гривень більші, ніж середньомісячні видатки поточного року", - підкреслює міністерство фінансів.

Як сказано в заяві, ветування бюджету викличе недофінансування соціальної сфери. Зокрема, 13,5 мільйонів пенсіонерів України не отримають підвищену пенсію, три чверті українських сімей не отримають субсидій та пільг на послуги ЖКГ, не буде правових підстав фінансувати програми виплати допомоги при народженні дитини і допомоги по догляду за дитиною віком до трьох років; не буде законодавчих підстав виплачувати пенсії військовослужбовцям.

Крім того, підкреслює Мінфін, вето на закон про держбюджет призведе до дефіциту місцевих бюджетів, а також викличе кризу в житлово-комунальному господарстві.

Також при ветуванні бюджету неможливо буде профінансувати централізовану закупівлю обладнання для закладів охорони здоров'я; проект зі створення в Києві протипухлинного діагностичного центру; будівництво заводу з переробки плазми крові, придбання витратних матеріалів для родопомічних, дитячих, хірургічних, реанімаційних закладів, відділень невідкладної допомоги та лабораторій; придбання обладнання "гама-ніж".

Неможливими також будуть ремонт і реконструкція ліфтів, внутрішньодомових мереж; інформатизація навчальних закладів; придбання спеціальної аварійно-рятувальної, пожежної техніки, тощо; розвиток історико-культурних пам’яток та заповідників та інше.

Як повідомлялося, 6 грудня Верховна Рада прийняла закон про держбюджет на 2007 рік. У суботу спікер Олександр Мороз направив цей закон до Секретаріату президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...