ЮЩЕНКО НА ДЕНЬ ЗАКОХАНИХ ПІДПИШЕ ЩЕ ОДИН УНІВЕРСАЛ?

Середа, 10 січня 2007, 18:25

Президент Віктор Ющенко переконаний, що зустріч з прем’єром Віктором Януковичем і спікером Олександром Морозом, яка відбулася в середу, допомогла зняти напругу між гілками влади.

"Я переконаний, що ця зустріч дала змогу нам зняти певну частину тих гострих питань у стосунках", - сказав президент на спільній прес-конференції.

За словами Ющенка, високопосадовці домовилися провести 14-15 лютого круглий стіл щодо виконання пунктів Універсалу національної єдності із залученням політиків і громадськості для вироблення плану дій подальшої співпраці.

Він додав, що вже створено спільну робочу групу для розробки проекту такого плану.

Президент повідомив, що на зустрічі обговорювалася оптимізація роботи конституційної комісії. Також, за його словами, було домовлено розробити спільну редакцію закону про Кабінет міністрів.

Окрім цього на зустрічі обговорювалися "деякі кадрові питання", вирішенням яких, за словами президента, найближчим часом займуться секретаріати президента та уряду.

Водночас спікер Олександр Мороз подякував президенту за ініціативу проведення зустрічі, назвавши її "певною відповіддю на очікування суспільства щодо організації співпраці між гілками влади у 2007 році".

"Обговорення широкого кола питань показало, що якщо тільки ми наближаємося до конкретики, у нас є повне співпадіння позицій щодо необхідності змісту і форми вирішення цих питань", - сказав він.

"Дискусії стосувалися деяких питань організації і підготовки різних рішень, але є переконання в тому, що в цьому ми також знайдемо спільну мову", - додав Мороз.

У свою чергу прем’єр Віктор Янукович у своїй промові приєднався до "позитивної тональності" виступів Ющенка і Мороза і повідомив про домовленість між владними інститутами зробити ревізію рішень, ухвалених у минулому році, "що було не виконано і чому, робити відповідні висновки і працювати спільно над визначенням пріоритетів" у державній політиці.

"Розподіл владних повноважень і перш за все відповідальності гілок влади перед суспільством, безумовно, це питання принципове, але ми домовилися з Віктором Андрійовичем, що обов’язково найближчим часом повинні це все привести у відповідність до українського законодавства і Конституції", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News