"Інтер" остаточно перейшов під контроль Хорошковського

Середа, 17 січня 2007, 16:20

Телеканал "Інтер" подав заявку до Національної ради з телерадіомовлення України з метою зміни ліцензії у зв'язку зі зміною власників.

Про це заявив заступник голови Нацради Юрій Сторожук на брифінгу в середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, основним новим власником телеканалу "Інтер" стане компанія "Укрмедіапроект" (засновник – Валерій Хорошковський) , який володіє 61% акцій телекомпанії.

Крім того, серед власників телеканалу залишаться відкрите акціонерне товариство "Громадське російське телебачення" (ГРТ, Москва) - 29% акцій і товариство з обмеженою відповідальністю "Пегас телебачення" - 10%.

Раніше "Пегас телебачення" володіло 20% акцій телеканалу, а основним власником була українська асоціація економічної співпраці і розвитку "Діловий світ", яка володіла 51% акцій телеканалу.

Крім того, Сторожук повідомив про те, що під час засідання Нацради піднімалося питання про дотримання телеканалом нових норм законодавства щодо мовного наповнення мовлення, як в ефірному, так і в супутниковому мовленні.

Він пояснив, що на нинішній момент, згідно з ліцензією, телеканал "Інтер" повинен наповнювати своє ефірне мовлення українською мовою на 70%, а супутникове - на 50%.

Водночас, згідно з новим законодавством, усі загальнонаціональні компанії повинні випускати українською мовою не менше 75% свого мовлення.

Сторожук повідомив, що Нацрада вирішила не змінювати в нинішній ефірній ліцензії відсоток українського мовлення, тому що не подавалася відповідна заявка, однак встановила двомісячний термін для телеканалу для того, щоб він навів свою документацію і мовлення у відповідність з чинним законодавством.

Раніше телеканал "Інтер" належав трьом компаніям - "Діловий світ", ГРТ і "Пегас".

Хорошковський одержав контроль над "Діловим світом" у першій половині 2005 року.

Компанія "Пегас" була заснована покійним членом СДПУ(о) Ігорем Плужниковим, ТОВ "Берстед Україна" і компанією "Кононов і Сазановський".