Лужков знайшов у серці рану і хоче почувати себе в Криму як вдома

Середа, 21 лютого 2007, 16:26

Мер Москви Юрій Лужков вважає політичними заяви про необхідність підвищення орендної плати за базування на території України Чорноморського флоту Росії.

Про це заявив у середу журналістам у Севастополі мер Москви Юрій Лужков.

"От комусь в Україні, що теж розглядає питання про те, як би сподобатися іншим, не подобається присутність тут ЧФ РФ, хтось в Україні прагне увійти в НАТО, і тому ставляться питання, пов'язані з орендними платежами тощо", - сказав він.

Він вважає, що Крим і Севастополь одержують величезну економічну вигоду від присутності Чорноморського флоту, а орендна плата Україні за базування ЧФ РФ "є більш ніж достатня для того, щоб пояснити, виправдати, якщо хочете, наявність тут ЧФ РФ".

На думку Лужкова, розмови про необхідність підвищення орендної плати за базування ЧФ РФ мають "характер не економічний, не господарський, а, в основному, політичний".

Лужков додав, що Москва "робить дуже багато для того, щоб усі, хто живе в Севастополі, хто служить на ЧФ РФ, відчували, що Росія, Москва не залишили флот, що Росія і Москва не залишили без допомоги і підтримки Севастополь".

За його словами, "і далі це буде продовжуватися. Севастополь – особливе місто, Севастополь – місто нашої слави".

"Ми повинні говорити сьогодні про багато проблем, які, прийшли в силу тих процесів, які відбулися вже в наш із вами час і які відірвали Севастополь від Росії, відірвали Крим від Росії. Незаслужені процеси, процеси, які в історії й у нашому народі залишили глибоку рану, що не гоїться в серцях російських людей досі", - сказав мер російської столиці.

Як сказав Лужков, "це місто, яке потребує підтримки, щоб тут усі росіяни, що мають і українські паспорти, почували себе поблизу своєї батьківщини".

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування