ПОРОШЕНКА НЕ ПУСТИЛИ В РОСІЮ, ЩОБ ПОМСТИТИСЯ ЗА ЖИРИНОВСЬКОГО?

Середа, 7 лютого 2007, 09:44

Депутат Петро Порошенко потрапив у список осіб, чий в'їзд на територію Росії є небажаним.

Про це пише Комерсант-Україна з посиланням на джерела в посольстві Російської Федерації в Україні.

Як відомо, минулої суботи в Інтернеті з'явилася інформація, що народному депутатові Петрові Порошенку було відмовлено в перетині кордону Російської Федерації.

Протягом наступних двох днів ні сам Петро Порошенко, ні МЗС України, ні зовнішньополітичне відомство РФ цю інформацію не коментували.

Тим часом факт того, що Порошенку заборонили в'їзд на територію Росії, підтвердило високопоставлене джерело в посольстві Російської Федерації в Україні.

"Цей інцидент дійсно мав місце", – повідомило джерело. При цьому співрозмовник окремо підкреслив, що стосовно Петра Порошенка не можна застосувати термін "персона нон-грата", тому що такий статус може бути наданий тільки дипломатам.

"Швидше за все, причина в тому, що пан Порошенко знаходиться в списку осіб, чий в'їзд на територію Росії небажаний", – розповіли виданню.

Інцидент із народним депутатом України можна вважати відповідним заходом російської сторони на зарахування в списки персон нон-грата депутатів Держдуми Володимира Жириновського і Костянтина Затуліна, пише видання.

"Варто відзначити, що такі списки існують у будь-якій державі. До осіб, чий в'їзд небажаний, відносяться три категорії громадян: помічені в антидержавній діяльності, ті що вчинили на території приймаючої держави злочин, доведений судом, або якщо іноземний громадянин знаходиться в міжнародному розшуку", - відзначає автор статті.

"Українська правда" звернулася за коментарем у посольство України в Росії, але там відмовилися коментувати інцидент, а також підтвердити або спростувати подію.

Прес-служба Порошенка повідомила УП, що після поширення в ЗМІ інформації щодо заборони в’їзду Петра Порошенка на територію Росії також звернулась до посольства Росії в Україні і до посла України в Російській Федерації.

"Надзвичайний та Повноважний Посол України в РФ Олег Дьомін зазначив, що посольство не має жодної офіційної інформації ні про факт обмеження в’їзду, ні про будь-які причини заборони в’їзду Петра Порошенка", - йдеться в коментарі прес-служби.

Коментарі з цього приводу прес-службою Порошенка будуть надаватись після появи "офіційних роз’яснень з боку відповідних установ".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...