Янукович не вірить, що Ющенко розпустить парламент

Четвер, 29 березня 2007, 16:55
Прем'єр-міністр Віктор Янукович сумнівається в тому, що президент прийме рішення про розпуск Верховної Ради.

Про це він заявив в інтерв'ю в четвер у Харцизьку.

"Я вважаю, що президент, по-перше, на це не піде, а по-друге, це ніколи не може бути зроблено, оскільки Конституційний Суд ніколи не підтвердить те, що ця дія відбудеться в рамках Конституції", - заявив Янукович.

Янукович відзначив, що якщо президент все-таки підпише указ про розпуск парламенту, "відповідь на конституційність цього указу дасть Конституційний Суд".

Прем'єр упевнений, що дострокові вибори "не змінять політичну карту і вибір українського народу".

Він також підкреслив, що президент, здійснюючи "які б то не були кроки, спрямовані на дестабілізацію ситуації, на будь-які дії за межами конституції, правового поля - повинен розуміти свою особисту відповідальність".

Прем'єр назвав безвідповідальними останні заяви президента, підкресливши, що тлумачити українські закони уповноважений Конституційний Суд. "Це помилка президента - робити такі заяви", - сказав Янукович.

Він знову назвав антиконституційними заклики опозиції до дострокових виборів. "І те, що зараз президент повторює слова відомої в Україні дами - мене це дивує", - сказав Янукович.

"Проголошувати слова, за яких простежується бажання деяких лідерів політичних партій зробити ревізію виборів - я вважаю, що це не справа президента", - підкреслив Янукович.

Разом з тим, він погодився, що словами президента про необхідність якнайшвидших рішень Конституційного Суду по ряду важливих конституційних подань.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування