Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький продав 113 гектарів Фірташу?

Середа, 7 березня 2007, 11:46

Компанію ТОВ "Баскі плюс-2004", якій продали в Києві 113 гектарів, пов'язують зі співвласником RosUkrEnergo Дмитром Фірташем.

Про це пише Комерсант-Україна.

Як відомо, у вівторок на Українській міжбанківській валютній біржі була продана найбільша в історії проведення земельних аукціонів ділянка площею 113 га, розташована у Києві в районі вулиць Богатирська, Озерна і Північна.

Його вартість склала 999,763 млн грн при стартовій ціні 869,359 млн грн. У конкурсі взяли участь всього дві компанії – нікому не відомі ТОВ "Баскі плюс-2004" і "Інвестбудсервіс".

Перша стала переможцем практично без зусиль – у ході торгів було зроблено всього три кроки (один крок склав 43,467 млн грн).

Ділянка може бути використана для будівництва житлового мікрорайону із супутньою інфраструктурою.

Начальник головного управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Муховиков заявив: "Сума від продажу ділянки дозволить практично цілком покрити заплановані в бюджеті міста на 2007 рік доходи від продажу землі на аукціонах (1,460 млрд грн.)".

За словами Муховикова, спочатку в аукціоні збиралися брати участь 18 підприємств. Однак гарантійний внесок у розмірі 150 млн грн внесли тільки "Баскі плюс-2004" і "Інвестбудсервіс".

Нагадаємо, раніше одним з основних претендентів на ділянку називали НАК "Нафтогаз України", що хотіла побудувати там житло для співробітників, і "Київвисотбуд". У "Київвисотбуді" підтвердили свою зацікавленість у ділянці.

"Ми дуже давно претендували на цю ділянку і підготували всі необхідні для цього документи. Але умови аукціону були для нас нездійсненні",– поскаржився гендиректор компанії Микола Маринеха.

У неофіційній бесіді представник однієї з компаній-претендентів розповів виданню, що від ідеї придбання ділянки відмовилися після того, як довідалися, що нею зацікавився співвласник швейцарської RosUkrEnergo Дмитро Фірташ.

Прес-секретар RUE Андрій Кнутов цю інформацію підтвердити або спростувати не зміг, пославшись на те, що не уповноважений коментувати бізнес акціонерів.

Натомість близьке до підприємця джерело розповіло: "Дмитро Фірташ раніше говорив, що має намір зайнятися нерухомістю в Україні. Чи той це проект – я не знаю".

Інше джерело, знайоме із планами співвласника RUE, підтвердило, що ділянку дійсно придбав Фірташ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
21:06
У новому пакеті зброї для України є ракети ATACMS – ЗМІ
Усі новини...