Ющенко звинуватив Азарова в залякуванні українців

Четвер, 12 квітня 2007, 14:43

Президент Віктор Ющенко називає тиском заяви віце-прем'єра Миколи Азарова про те, що в разі продовження політичної кризи відбудуться політичні негаразди.

Про це Ющенко заявив на щоквартальній прес-конференції в Українському домі у четвер.

"Це є безглузді і безвідповідальні заяви. Це заяви, які носять за мету зробити політичний тиск на громадськість: якщо ви не підтримаєте, будуть проблеми економічного характеру", - заявив Ющенко.

"Нічого подібного. Те, що якраз відбувається, забирає шанси розвитку. Не ця влада зробила істинний прорив у національній економіці. Шість років Україна розвивається по висходящій нормальній динаміці", - заявив Ющенко.

Він зазначив, що динаміка валового продукту є однією з найбільших у східній Європі, що є притаманним Україні в останні 5-6 років.

"Ця тенденція макроекономічна і не залежить від 3-4 місяців чиєїсь роботи. А те, що утворюється за 8 місяців мільярди прострочених невідкомпенсованих боргів по ПДВ – це результат роботи", - сказав Ющенко.

Те, що робиться приватизація, яку складно назвати приватизацією – це вже робиться", - зазначив він.

Як приклад, Ющенко навів приватизацію Луганськтепловозу, яка за його словами здійснилась без конкурсу.

Він також зазначив, що експерти оцінювали можливість отримати до бюджету 2 мільярди гривень, а вдалося отримати 292 млн. гривень.

"Тому я хотів би, щоб уряд вів себе професійно і не перекладав з хворої голови на здорову те, що вони хотіли бачити", - зазначив він.

"Ситуація в економіці стабільна, валютний ринок, платіжний, торгівельний ведуть себе нормально", - додав Ющенко.

Водночас він сказав, що зміни на фондовому ринку – "це тактичне коливання, яке мусить бути (реакцією) на негаразди, які є" і нагадав, що негаразди спричинені парламентською кризою, а не указом про розпуск парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування