ПІСКУН РАДИТЬ УСІМ, НЕЗВАЖАЮЧИ НА ПРІЗВИЩА, ВИКОНУВАТИ УКАЗ ЮЩЕНКА

Четвер, 26 квітня 2007, 21:56

Новопризначений генпрокурор Святослав Піскун заявляє, що указ президента про розпуск парламенту – обов’язковий для виконання всіма посадовими особами.

"Я як юрист чітко знаю, що укази президента повинні виконуватись і оцінку їм дає Конституційний Суд. Сьогодні це не підлягає під юрисдикцію Генпрокуратури – давати оцінку указам президента. Ми забезпечуємо нагляд за його виконанням", - сказав Піскун в інтерв’ю 5 каналу.

На питання, чому ж тоді його картка у четвер голосувала у парламенті за рішення про невизнання указу президента, він відповів:

"Чому моя картка голосувала? Ви ж бачили, чим я займався. Я не можу бути і там і тут, тому, можливо, хтось натиснув мою кнопку".

Водночас Піскун не зміг дати однозначної відповіді на питання, чи притягуватиме Генпрокуратура до кримінальної відповідальності тих, хто не виконує указ президента про розпуск парламенту.

"Я не можу зразу давати такі оцінки, кого і за що я буду переслідувати. Я буду працювати по законах України, а прізвища кого, наприклад, це стосується, мене це мало обходить", - сказав він.

"Я нічого не виключаю того, що стосується закону", - додав Піскун, відповідаючи на уточнююче питання щодо можливості притягнення до відповідальності прем’єра Віктора Януковича.

Піскун також пообіцяв провести перевірку законності закриття резонансних кримінальних справ.

"Якщо вони (рішення про закриття справ) у нас не будуть викликати сумнівів – лишиться так, як було. Якщо ці рішення будуть викликати якийсь сумнів у прокурорів або у слідчих, я думаю, що ми приймемо відповідні акти прокурорського реагування", - сказав він.

Крім того, Піскун не виключив кадрових змін у Генпрокуратурі, проте зазначив, що звертатиме увагу в першу чергу на професійні та людські якості кандидатів на посади.

"А де вони народилися і працювали – мене це мало обходить... Я не виключаю, що вони (кадрові зміни) можуть бути, тому що це робота, але я не заангажований на зміну кадрів", - додав він.

На питання, чи збирається він поновити розслідування у справі про нібито дачу хабара судді Конституційного Суду Сюзанні Станік, Піскун зазначив:

"Так як мені на колегії доповіли заступники генпрокурора, на перший погляд мені здалося, що закрита вона законно, але мені невідомо, які матеріали перебувають ще на розгляді у Генпрокуратурі".

Він також сказав, що не сподівався свого поновлення на посаді і збирався продовжити судитися з президентом.

"Мені здається, що я переконав президента, що треба зняти всі ці судові процедури... Ми судилися два роки. Це не на користь державі. Мені здається, що президент побачив, що людина хоче працювати", - сказав Піскун.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування