Коаліція офіційно заявляє, що бере КС під своє крило

Вівторок, 22 травня 2007, 10:19

Коаліція має намір підтримати Конституційний Суд і зробити все для дотримання закону про гарантії для безперешкодної діяльності суддів.

Про це йдеться у заяві коаліції національної єдності, що оприлюднена на сайті Віктора Януковича.

"Підтримати Конституційний Суд, підтримати всіх чесних суддів України та зробити все, щоб був дотриманий закон про гарантії для безперешкодної діяльності суддів, для їх незалежності та недоторканості – це наш обов'язок, і ми будемо сумлінно його виконувати".

Коаліція наполягає, що висновок ПАРЄ – "будь-які форми тиску на суддів неприпустимі і повинні каратися в порядку кримінального судочинства" – має стати "імперативом для кожного українського чиновника – від найнижчого до найвищого рангу".

У заяві стверджується, що "шляхом незаконного звільнення, залякуванням, втручанням у приватне життя суддів та їх родин, незаконним збором інформації, прослуховуванням розмов суддів чиняться спроби зробити КС слухняним знаряддям президента та опозиційної політичної сили, на яку він опирається".

"Робиться все, щоб перешкодити Конституційному Суду виконувати його завдання з перевірки нормативних актів на відповідність Конституції. У той же час відбувається безпрецедентна дискредитація КС в очах суспільства", - заявляє коаліція.

"Яскравою ілюстрацією цього може бути, наприклад, заява глави секретаріату президента, який назвав Конституційний Суд "сумнівним кіно", а суддів – "статистами у ньому", - зазначається у заяві.

"Безвідповідальність таких висловлювань очевидна, шкідливість їх для утвердження України як правової держави надзвичайна. Подібні заяви підривають авторитет суду в суспільстві, нищать довіру громадян до закону, руйнують правову державу", - додається у документі.

"Відповідальні політики, державні діячі, авторитетні в країні представники науки, культури, бізнесу повинні стати на захист конституційного правосуддя в Україні, допомогти суспільству, державі утвердитися як спільноті демократичній, в якій панує верховенство права", - закликає коаліція.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...