Суддів КС воскресили під покровом ночі, з чим тепер буде розбиратись Піскун

Вівторок, 22 травня 2007, 13:35

Президент Віктор Ющенко має намір доручити генпрокурору перевірити ухвалення Кам’янобрідським райсудом Луганська рішення про призупинення указів голови держави про звільнення суддів КС Сюзанни Станік, Валерія Пшеничного та Володимира Іващенка.

Про це на брифінгу у вівторок заявив радник президента Микола Полудьонний.

За його словами, до цього спонукають факти, викладені в резолюції координаційної ради демократичних сил Луганщини, яка провела самостійне розслідування ухвалення Кам'янобрідським райсудом зазначеного рішення.

"У райсуді більшість суддів є чесними та принциповими, тому вони категорично відмовили голові суду Сараєву про прийняття у провадження зазначеного адміністративного позову депутата Єфремова", - зачитав резолюцію Полудьонний.

"Такий позов був поданий до суду на дискеті, на якій також було підготовлене судове рішення з даного позову", - стверджується у документі.

Згідно з резолюцією, справою займався суддя Парєнов, якого незаконно було відкликано з робочого відрядження з Чехії через те, що "він ніколи не "гнушався" виносити будь-які замовні рішення, а інші судді відмовилися брати участь у правовому безладі".

"Прилетівши 16 травня з Чехії і 16 травня у пізній час прилетівши до Луганська, він отримав дискету і вже вночі на особистому комп'ютері у Кам'янобрідському суді був роздрукований позов Єфремова і одразу було роздруковано судове рішення", - зачитав Полудьонний.

"Потім на адміністративному позові голова суду Сараєв поставив свою резолюцію і дату, на роздрукованому нібито рішенні суддя Парєнов поставив підпис та печатку суду і три екземпляри були передані вночі 16 травня Єфремову", - продовжив він.

Згідно з текстом резолюції, "вранці 17 травня авіарейсом Луганськ-Київ Єфремов доставив зазначене рішення у Київ і на початку 11 години звільнені судді КС пред'явили це рішення Домбровському, через що він і подав свою заяву про відставку з посади голови КС".

Також у резолюції стверджується, що Партія регіонів "планує винести аналогічне рішення Ленінським райсудом Луганська".

"Якщо такі факти підтвердяться, то можна казати, що скоєно злочин проти правосуддя, за який винні особи мають нести відповідальність", - резюмував Полудьонний.

Крім того радник президента нагадав, що оскаржувати своє звільнення повинні самі судді КС. При цьому Полудьонний заявив, що "наразі, принаймні, у судах Києва немає жодного позову від осіб, які звільнені з посад суддів КС.

"Звернення будь-якої іншої особи до будь-якого іншого суду з вимогою про скасування акту індивідуального характеру, який видав президент, є незаконним. І президент не має права приймати до провадження подібного роду заяви", - додав він.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування