Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченку знов завадили розповісти всю правду. Тепер Балога

Середа, 20 червня 2007, 12:01

Колишній старший офіцер безпеки Управління Держохорони Микола Мельниченко заявляє, що секретаріат президента перешкоджає розслідуванню справи вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це сказано у заяві Мельниченка, в якій він зазначає, що у середу з вини секретаріату була зірвана слідча дія у справі Гонгадзе, яка мала підтвердити його свідчення, надані Генеральній прокуратурі.

"На сьогодні на 10-00 були запрошені експерти, поняті, статисти та інші. О 9-40 слідчий Генпрокуратури повідомив про скасування слідчої дії... Я вже багато років ініціюю проведення слідчої дії в колишньому кабінеті президента Леоніда Кучми і така дія нарешті планувалася як в травні, так і червні цього року", - заявляє Мельниченко.

Він вважає, що такі дії є цілеспрямованим діянням голови секретаріату президента Віктора Балоги "на зрив не тільки слідчої дії, а й розслідування взагалі, яке має на меті відведення Кучми, Литвина та інших від кримінальної відповідальності за скоєнні ними особливо тяжкі злочини проти людей та держави".

"На жаль, Генеральна прокуратура, яка є незалежним органом, немає можливості подолати такого монстра як секретаріат президента", - сказано у заяві.

Мельниченко також впевнений, що така поведінка Балоги є закономірною, "бо він також є фігурантом записів, і це повинно стати предметом розслідування".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування