У Ющенка зловили Януковича на передвиборчому ощасливлюванні народу

Четвер, 21 червня 2007, 16:02

Заступник голови секретаріату президента Віктор Бондар заявляє про загрозу відсутності ресурсів для виплати зарплат в четвертому кварталі через підвищення соціальних виплат з 1 червня.

Про це він заявив журналістам на брифінгу у четвер, повідомляє УНІАН.

"Виникає питання, чи не стануть скажені виплати саме в передвиборний період загрозою виплатам зарплат і пенсій в четвертому кварталі. Чи є ресурс в уряду для виплат таких підвищених зарплат і пенсій, які зараз проводяться під час передвиборної агітації", - сказав Бондар.

Він зазначив, що президент у жодному разі не проти підвищення зарплат, пенсій, соціальних виплат, проте вважає, що при цьому "має бути якась економіка".

На його думку, уряд вирішив "покласти на наступний уряд проблеми, які можуть виникнути в четвертому кварталі".

"Я б попросив економічний блок уряду змінити політику, і замість політичних гасел подумати про те, що відбувається в економіці, і розробити політику хоча б на один рік", - сказав Бондар.

За його словами, за рахунок підвищення зарплат скорочуватимуться інші витрати в бюджеті. В першу чергу ті, які стосуються капітальних вкладень – на будівництво, газопроводи.

Він також зазначив, що секретаріат досі не одержав від уряду остаточних результатів розрахунків підвищення зарплат і як це позначиться на бюджеті.

"Розрахунки коливаються від 5,5 до 10 млрд. грн. Якщо враховувати 5,5 млрд., то на 5,5 млрд. будуть скорочені інші витрати в бюджеті", - сказав Бондар, додавши, що таким чином в четвертому кварталі можна одержати штучне регулювання бюджету.

"Проте зарплати і пенсії ніхто не різатиме, яким би не був наступний уряд", - наголосив він.

Як відомо, Верховна Рада V скликання 4 травня внесла зміни до Держбюджету на 2007 рік.

Законом збільшено дохідну частину держбюджету на 5 млрд. грн.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News