Тимошенко теж хоче референдум 30 вересня

П'ятниця, 29 червня 2007, 10:30

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що разом із достроковими парламентськими виборами слід провести референдум щодо нової редакції Конституції.

"Слід на загальноукраїнському референдумі запитати у людей, яку форму правління вони хочуть мати – президентську чи парламентську. Непогано було б, якщо б про це у людей запитали на цих дострокових парламентських виборах, якщо у політиків на це є воля. Ми підтримуємо такий крок", - пообіцяла Тимошенко в інтерв’ю журналістам.

На її переконання, за останні роки політики, "підлаштовуючи текст Конституції", зробили його неможливим для нормального державного управління.

"Наша політична сила глибоко переконана, що цей текст вже далі не можна "марафетити", - це не "марафетиться", косметикою це не приховаєш, потрібно набратися мужності всім політикам і розробити нову редакцію Конституції", - заявила Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що сьогодні серед політиків є суперечності щодо моделі державного управління – парламентської або президентської форми.

Тимошенко вважає, що обидві моделі Конституції, якщо вона збалансована і гармонійно побудована з системою противаг і балансів, мають право на життя. "Але це мають визначити не політики, а суспільство", - наголосила лідер БЮТ.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News