Рада звільнила суддю, яка зупинила її постанову

Четвер, 7 червня 2007, 13:21

Верховна Рада звільнила Світлану Волкову з посади судді місцевого Печерського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням нею присяги судді.

Відповідну постанову Сергія Ківалова підтримали 257 депутатів.

Він повідомив, що у середу Вища рада юстиції направила до президента та Верховної Ради подання про звільнення суддів Печерського суду Волкової, Козлова и Фінгєєва, які зупинили дію постанови Верховної Ради "Про тимчасовий порядок призначення суддів на адміністративні посади та звільнення з цих посад".

Стосовно двох останніх ВРЮ звернулась до президента, а щодо Волкової – до Верховної Ради.

Мотивуючи необхідність звільнення судді Волкової, Ківалов заявив, що суд вчинив незаконно, коли взявся розглядати законність постанови Верховної Ради

"Постанови Верховної Ради не є актом індивідуальної дії і не входять до юрисдикції адмінсуду, а лише до повноважень Конституційного Суду", - наголосив Ківалов.

Він також вказав на те, що суд менш ніж через годину почав вивчати законність постанови, ухваленої ВР, тоді як спікер Олександр Мороз підписав її лише через чотири години.

"ВРЮ встановила завідомо неправосудне рішення, а комітет підтримав текст постанови", - повідомив Ківалов і закликав те ж саме зробити депутатів.

Водночас голова Верховної Ради Олександр Мороз повідомив, що Микола Оніщук зайшов зранку до нього і з ухвалою Оболонського суду про забезпечення позову Волкової до ВРЮ, в якій суд ухвалив зупинити рішення ВРЮ щодо Світлани Волкової.

Спікер поцікавився, чи потрібно Верховній Раді зважати на це рішення. На що Ківалов відповів, що таке рішення повинна приносити державна виконавча служба, а не депутат Оніщук.

Після чого Рада ухвалила постанову.

Як відомо, у середу голова Печерського суду Інна Отрош заявила про здійснення тиску на суддів Печерського районного суду м. Києва "з боку центральних органів законодавчої, виконавчої влади України, Вищої ради юстиції".


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News