Янукович зобов'язав іноземців їхати в Україну з грішми

Середа, 18 липня 2007, 14:01

Кабінет міністрів ввів підтвердження фінансового забезпечення перебування в Україні для іноземців, що в'їжджають у країну.

Про це сказано в постанові Кабміну від 11 липня, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Згідно з постановою, перетин держкордону у випадку в'їзду в Україну або транзитний проїзд через її територію громадянами держав, список яких затверджується Кабміном, а також особами без громадянства, що постійно проживають у цих державах, здійснюється після надання ними підтвердження фінансового забезпечення свого перебування в Україні, транзитного проїзду через її територію і виїзду за межі України.

Контроль за наявністю фінансового забезпечення повинен здійснюватися в пунктах пропуску через держкордон.

Ті, хто в'їздить, повинні мати кошти у 20-кратному розмірі прожиткового мінімуму (близько 2 тисяч доларів), встановленого в Україні на день їхнього в'їзду на її територію, з розрахунку на кожен місяць перебування або на термін перебування менше одного місяця.

Наявність таких коштів або гарантія їхньої наявності може бути підтверджена шляхом пред'явлення для контролю коштів у національній валюті України або в конвертованій іноземній валюті, документу з позначенням суми коштів, на основі якого можна дістати кошти в банківських установах України, платіжної картки міжнародних платіжних систем з випискою з особистого банківського рахунку заявника, що підтверджує наявність коштів.

Також можна пред'явити документ, що підтверджує бронювання або оплату житла, оплату харчування в Україні, договір на туристичне обслуговування, гарантійний лист приватного підприємця або юридичної особи, що запросила іноземця або особу без громадянства, при прийнятті на себе зобов'язань по виплаті усіх витрат особи, а також проїзний документ для повернення в державу свого громадянства, постійного місця проживання, або в третю державу.

Крім того, своєю постановою Кабмін змінив формат штампу, що повинен ставитися в паспортному документі особи, якій заборонене перебування в Україні.

Замість штампу "Небажана особа" має ставитися штамп "Заборонений в'їзд в Україну терміном на...".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News