Пальму першості у "ТОП-100"-2007 одержав Віктор...

Четвер, 16 серпня 2007, 16:42

Найвпливовішим українцем 2007 року за версією тижневика "Кореспондент" визнано прем'єр-міністра Віктора Януковича.

Про це на прес-конференції в четвер заявив головний редактор журналу Віталій Сич, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Укладання рейтингу цього року було найважчим за всі п'ять років і навіть обговорювався варіант не привласнювати перше місце нікому, тим самим вказавши на відсутність лідера в країні", - зізнався Сич.

Однак після тривалих обговорень у редакції журналу, а також з урахуванням думки 20 експертів у різних галузях, було прийнято рішення віддати перше місце прем'єру Януковичу.

На другому місці за впливовістю знаходиться президент Віктор Ющенко, а на третьому бізнесмен і депутат Верховної Ради п'ятого скликання від Партії регіонів Рінат Ахметов, що торік був названий найвпливовішою людиною в країні.

Далі в рейтингу журналу лідер БЮТ Юлія Тимошенко, голова секретаріату президента Віктор Балога, перший віце-прем'єр і міністр фінансів Микола Азаров, член наглядової ради Приватбанку Ігор Коломойський.

Слідом за ними голова компанії "Інтерпайп" Віктор Пінчук, лідер блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Юрій Луценко і замикає десятку найвпливовіших людей України віце-прем'єр-міністр із питань ПЕК Андрій Клюєв.

До рейтингу впливових людей увійшли не тільки політики і бізнесмени, але й зірки шоу-бізнесу, спортсмени, лікарі й іноземці.

На останній, 100-й позиції рейтингу знаходиться депутат Держдуми Росії Костянтин Затулін, що "заробив свою впливовість, на думку редакції тижневика, після Кримських конфліктів і одержання статусу фігури non grata".

Редакція тижневика цього року включила до списку 27 нових людей, а також у списку знову з'явилися люди, що до цього "втрачали свою впливовість за попередні роки", - сказав Сич.

Таким чином, цього року після 3-річної перерви в рейтинг повернулася виконавиця Вєрка Сердючка, що посіла 2-е місце на пісенному конкурсі Євробачення цього року, а також планувала брати участь у парламентських виборах-2007.

Більше половини списку найвпливовіших людей України - представники п'яти головних політичних сил країни: блок "Наша Україна - Народна самооборона" - 18 осіб, Партія регіонів - 17, БЮТ - 10, СПУ - 6 і КПУ - 2.

За словами редактора тижневика Ганни Мороз, 49 років - середній вік учасника рейтингу ТОП-100. Наймолодшому учаснику футболісту Андрію Шевченку - 30 років, а найстаршому - голові УПЦ-КП Філарету (Михайлу Денисенку) - 78.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News