Ахметов купив половину електроенергетики України

Вівторок, 28 серпня 2007, 09:27

"Донбаська паливно-енергетична компанія", яка належить бізнесмену Рінату Ахметову, сконцентрувала 39,7% акцій найбільшого українського виробника електроенергетики — "Дніпроенерго".

Про це у вівторок пише Комерсант-Україна, зазначаючи, що в обмін на акції підконтрольні ДПЕК підприємства погасять борги "Дніпроенерго" у розмірі близько 1 млрд грн та інвестують ще стільки ж у модернізацію виробничих потужностей.

Не згодним з емісією акціонерам запропонували викупити акції "Дніпроенерго" за середньоринковою ціною.

Згідно з планом санації компанії, ТОВ "Інвестиційне товариство", засноване кредиторами компанії — "Павлоградвугіллям" і шахтою "Комсомолець Донбасу", що входять у ДПЕК Ахметова, — одержить акції додаткової емісії "Дніпроенерго" на суму 51 млн грн.

При цьому "Інвестиційне товариство" повинне погасити заборгованість компанії в розмірі 950 млн грн, а також інвестувати в модернізацію виробничих потужностей більше 1 млрд грн.

Таким чином, за словами аналітика Concorde Capital (міноритарний акціонер "Дніпроенерго") Олександра Паращия, ДПЕК сконцентрує 39,7% акцій найбільшої української генеруючої компанії.

У прес-службі НАК "Енергетична компанія України" відзначили, що таке рішення було ухвалено для того, "щоб погасити заборгованість і нарешті вивести підприємство з кризи".

ВАТ "Дніпроенерго" — найбільший виробник електроенергії на сході України. До складу компанії входять Запорізька, Криворізька і Придніпровська теплові електростанції.

Грошовий обіг "Дніпроенерго" минулого року склав 530 млн грн, прибуток — 12,6 млн грн. 76,04% акцій компанії належали державі і управлялися НАК "Енергетична компанія України", інші — міноритарним акціонерам, найбільшими з яких є корпорація ДПЕК і Альфа-банк.

Підприємство було оголошено банкрутом і знаходиться в стані фінансового оздоровлення (санації).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...