Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" погрожують Ющенку імпічментом: "нікуди подітися"

Середа, 12 вересня 2007, 09:58

Фракція Партії регіонів готова почати процедуру імпічменту, якщо президент Віктор Ющенко відмовиться призначити дату референдуму про статус російської мови, позаблоковий статус України і призначення голів регіонів шляхом прямого голосування.

Про це заявив депутат Верховної ради 5 скликання, заступник голови фракції Партії регіонів Василь Кисельов на прес-конференції в Сімферополі у вівторок, повідомляє РИА "Новости".

"Наші вимоги - питання, які ми хочемо винести на референдум - абсолютно законні. Ми зберемо таку кількість підписів (у підтримку проведення референдуму), щоб у президента не було можливості не виконати свій конституційний обов'язок", - заявив він.

"Якщо ж він (президент), як і раніше, відмовиться призначити дату референдуму, нам не залишиться нічого іншого, як почати процедуру імпічменту. Іншого виходу в нас не буде", - підкреслив Кисельов.

"Регіонал" упевнений: "Якщо нам вдасться зібрати 8-9 мільйонів підписів – а це 25% виборців України, – президенту буде нікуди подітися".

За словами Кисельова, Партія регіонів має намір зібрати на території Криму не менше 800 тисяч підписів. Право голосу мають 1 мільйон 520 тисяч мешканців республіки.

Кампанія зі збору підписів у Криму стартує в середу, 12 вересня, на головній площі Сімферополя.

Як відомо, Партія регіонів 7 вересня почала збір підписів на підтримку проведення референдуму, на який планується винести питання про державний статус російської мови, позаблоковий статус України і призначення голів районних і обласних адміністрацій шляхом прямого голосування.

Згідно з українським законодавством, для проведення референдуму необхідно зібрати не менше 3 мільйонів підписів громадян, що мають право голосу. Підписи на підтримку референдуму мають бути зібрані не менше ніж у 18 з 27 регіонів країни.

Президент Віктор Ющенко назвав ініціативу референдуму елементом передвиборчої піар-кампанії Партії регіонів, яка не має правових наслідків.

РИА Новости,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування