З Тимошенко воюють мотодельтапланами, а Луценка називають "зіркою Давида"

П'ятниця, 14 вересня 2007, 15:17

Комітет виборців України зафіксував низку випадків використання під час виборчої кампанії брудних технологій, недобросовісної агітації, агітації від імені конкурентів та "чорного піару".

Про це йдеться у звіті КВУ за результатом моніторингу виборчої кампанії протягом 6-14 вересня 2007 року.

Зокрема, у Єнакієвому Донецької області спостерігачі КВУ зафіксували, як молоді люди, одягнені в одяг з символікою "БЮТ", пропонували перехожим, частіше людям похилого віку, проголосувати за БЮТ, обіцяючи за це заплатити від 250 до 450 грн.

Водночас міський штаб БЮТ заявив про те, що їхні партійні структури не мають жодного стосунку до цих людей.

КВУ також зафіксував у кількох районах Києва розклеєні листівки, на яких символ кампанії БЮТ "червоне серце" було зображено у перевернутому вигляді, а назва програми БЮТ "Український прорив" читалася як "український нарив".

"На зустрічах з лідером БЮТ Юлією Тимошенко, які відбулись в Умані і Жашкові, несподівано під час виступу Тимошенко, в небі з’явились мотодельтаплани, які розкидали листівки Партії регіонів", - ідеться у звіті.

У Чернігівській області, за даними КВУ, були розповсюджені листівки з написом "Внимание! Вас обманывает Поликомбанк". Зображення на листівці містить фото Тимошенко, стилізоване під плакат другої світової війни "Родина-мать зовет".

"Листівка є елементом кампанії з рейдерського захоплення чернігівського банку "Полікомбанк". Голова правління банку – депутат Чернігівської обласної ради (фракція "Наша Україна") Микола Тарасівець. Листівка виготовлена на високоякісному поліграфічному обладнанні. Її автори, використовуючи виборчу кампанію, намагалися вирішити свої бізнес-інтереси", - йдеться у звіті.

На Чернігівщині також поширювалися листівки з написом "Зірка Давида – моя передвиборча програма" (див. додаток №2)".

"Листівка натякає на єврейське громадянство Луценка", - зазначає КВУ.

У Харківській області протягом звітного періоду КВУ було зафіксовано 2 випадки нападу на агітаційні намети Партії регіонів та БЮТ.

Також невідомими розповсюджувались фальшиві запрошення на зустріч з Юрієм Луценком.

"Вони повністю нагадували справжні запрошення, лише замість надпису "Закон один для всіх всіх" було написано "ОУН-УПА герої для всіх", - сказано у звіті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування