Фірма, акціонером якої став Коломойський, остаточно заволоділа "1+1"

Вівторок, 4 вересня 2007, 19:08

Компанія Central European Media Enterprises Ltd. (CME) заявляє, що володіє 60% "Студії "1+1".

Про це повідомляє Телекритика, зазначаючи, що СМЕ офіційно оформила 60% своєї власності в "1+1", завершивши реєстрацію 42% прямих майнових інтересів у ТОВ "Студія "1+1".

Разом із 18% непрямої власності, СМЕ нині забезпечила собі контроль над ліцензією "1+1", йдеться у прес-релізі компанії СМЕ.

"Сьогодні ми оголошуємо про щасливе завершення процесу, який СМЕ ініціювала майже 2 роки тому. Ми віримо, що ці зміни дозволять нам мати більший вплив на управління каналу, власні медіаактиви в Україні та подальше поліпшення усіх бізнес-операцій в Україні", - прокоментував виконавчий директор СМЕ Майкл Гарін.

Американська компанія Central European Media Enterprises Ltd. володіє низкою каналів у країнах Центральної і Східної Європи: Хорватії (Nova TV), Чехії (TV Nova, Galaxie Sport), Румунії (PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema і Sport.ro), Словаччині (Markíza, Galaxie Sport), Словенії (POP TV, Kanal A).

В Україні СМЕ володіє 60% каналу "1+1" та контрольним пакетом акцій ТОВ "Гравіс" (канали "Кіно" і "Сіті").

Раніше повідомлялося, що український підприємець, співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський придбав 1 275 227 акцій компанії Central European Media Enterprises Ltd., на суму $110 мільйонів.

Водночас співвласник телеканалу "1+1" Борис Фуксман подав позов у Паризький арбітражний суд у відповідь на дії партнерів зі СМЕ, які продали частку в компанії Коломойському.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування