Під шум виборів Київрада вчинила бійку

Понеділок, 1 жовтня 2007, 12:01

Під час пленарного засідання у Київраді в понеділок виникла бійка між представниками промерської більшості та опозиції.

Бійка почалася через те, що депутати від опозиції виявили факт того, що в голосуванні була задіяна картка депутата, який відсутній на засіданні, повідомляє УНІАН із посиланням на слова лідера фракції БЮТ у Київраді Тетяни Мєліхової.

При цьому вона не назвала прізвища цього депутата: "Те, що зараз відбулося, не означає, що провокуються якісь бійки. Ми пройшлись по рядах і подивились, які картки голосуються без депутатів. Ми просимо депутатів голосувати лише особистими картками. Других вимог у нас немає".

За словами Мєліхової, опозиційні до нинішньої влади Києва депутати слідкуватимуть за цим до закінчення засідання сесії і наполягатимуть на проведенні поіменної реєстрації всіх присутніх депутатів Київради.

Раніше група Кличка, фракції БЮТ та Партії регіонів заявили, що не братимуть участі в роботі сесії Київради у понеділок.

Кличко поінформував, що представники трьох фракцій, які відмовилися брати участь у голосуванні, спостерігатимуть за роботою депутатів, і у разі потреби будуть блокувати трибуну.

За його словами, з 600 питань порядку денного сесії Київської міськради близько 400, що носять земельний характер, внесено без проектів рішень.

"Ця сесія зроблена спеціально для того, щоб провести ці питання під "шумок" виборів у ВР", - висловив переконання Кличко. Він упевнений, що зараз секретар Київради Олесь Довгий буде робити все можливе, щоб ці земельні питання пройшли.

Через кілька хвилин після початку голосування в залі зчинилася бійка між кількома депутатами.

Довгий звернувся до працівників міліції, що перебувають у сесійній залі, припинити "фізичну провокацію, влаштовану депутатами БЮТ".

Він наголосив, що сесія буде проходити відповідно до регламенту, і всі питання будуть вирішуватися виключно шляхом волевиявлення депутатів, а не шляхом фізичних потасовок.

Після цього частина депутатів вийшла в кулуари. Довгий закликав депутатів продовжити свою роботу в залі.

Крім того на засіданні в понеділок шість депутатів депутатської групи "Громадський захисник" офіційно перейшли до фракції Партії регіонів у Київраді.

Партія регіонів поповнилась Сергієм Черепом, Сергієм Зіміним, Андрієм Вінграновським, Сергієм Кучером, Євгеном Шаломєєвим та Іваном Салієм.

Крім того, Довгий оголосив про вихід з фракції "Єдність" депутата Олександра Притики. Він залишатиметься позафракційним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування