Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко влаштував Тимошенко холодний армійський душ

Четвер, 18 жовтня 2007, 20:28

Президент Віктор Ющенко наголошує, що питання переходу українських Збройних Сил на контрактну основу має вирішуватися виключно в рамках чинних на сьогодні законодавчих актів.

На цьому він наголосив у четвер в інтерв’ю українським журналістам у Лісабоні, повідомляє прес-служба президента.

Президент нагадав, що в Україні прийнята на роки вперед Національна оборонна доктрина, а кілька років тому – Національна програма розвитку ЗСУ.

В останньому документі чітко зафіксовано перехід армії на контрактну основу в 2010 році.

Глава держави нагадав, що досвід інших країн свідчить: цей процес, як правило, займає 10 – 12 років, і аж ніяк не менше семи.

Ющенко наголосив, що питання переходу армії на контрактну основу стосується не лише теми коштів та грошового забезпечення контрактників.

"Контрактний воїн – це та людина, яка потребує нової технології озброєння, нової освіти, нових тактичних завдань, а для величезної більшості людей, що сьогодні представляють оборонні сили України – ще і спеціальну школу перепідготовки", – зазначив президент.

"Це не питання дев’яти місяців", – додав він, назвавши таку постановку питання не лише некоректною, але й "образливою". "Це ігнорування інтересів перш за все військових і безпеки нації", – сказав Ющенко.

Президент також негативно оцінив переведення даного питання "у політичну площину".

"Я хотів би сказати моїм політичним друзям і колегам: вони можуть на своєму рівні формувати або ні відповідні візії, але я радив би сьогодні триматися національної програми розвитку ЗСУ і забезпечення реалізації Національної оборонної стратегії", – наголосив Ющенко.

На переконання президента, йдеться про ті речі, які нині "найменше потребують дискусій, а найбільше – забезпечення єдності політичного підходу".

Як відомо, оприлюднюючи програму коаліції БЮТ і НУНС, Юлія Тимошенко заявила, що конрактна армія буде в Україні з 2008 року.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування