Порошенко зізнався, що стабільність помаранчевої коаліції "надзвичайно крихка"

Вівторок, 23 жовтня 2007, 08:44

Голова правління Національного банку, колишній депутат та секретар РНБО Петро Порошенко вважає, що стабільність помаранчевої коаліції є "надзвичайно крихкою".

На його думку, сьогодні повторюються помилки 2006 року, сказав він в інтерв’ю Радіо "Свобода".

"Коли, замість того, щоб, наприклад (у переговорах) брала участь більшість політичних сил (зокрема, із самого початку – Блок Литвина), дати шанс помаранчевій коаліції розширитись і мати більш стабільну конструкцію, яка би не залежала від волі одного, чи двох, чи трьох депутатів, – знову чомусь захопилися розподілом посад", - зазначив Порошенко.

"Посад на всіх не вистачило – це вплинуло на стабільність коаліції", - стверджує він.

За словами Порошенка, "стабільність цієї коаліції в 228 голосів є надзвичайно крихкою".

"Я вважаю, що на сьогоднішній день ця коаліція має величезну кількість загроз. Якщо казати щодо вірогідності, то я б віддав 50 на 50. Я не захоплювався б зараз такими примарними надіями, що все відбудеться дуже добре", - зазначив Порошенко.

"Це не означає, що я цього бажаю. Але це означає, ще раз, що я надзвичайно щасливий, що на сьогоднішній день відповідальність за створення чи не створення коаліції несуть політики", - додав він, зазначивши, що не бере участі в переговорах, хоча з 30-го вересня мав як приватна особа "8 чи 10 зустрічей" з Юлією Тимошенко "за її ініціативою" щодо "побудови системи майбутньої влади".

Як відомо, тиждень тому представники БЮТ і "Нашої України-Народної самооборони" оприлюднили текст коаліційної угоди. Це програма спільних дій та перелік законопроектів, які вони обіцяють ухвалити.

За результатами позачергових виборiв, до парламенту пройшли 5 політичних сил: Партія регіонів, БЮТ, НУ-НС, Комуністична партія і Блок Литвина.

Президент Віктор Ющенко заявив про пiдтримку намiру демократичних сил сформувати більшість у Верховній Раді та кандидатури прем’єра, яку запропонує коаліція.

За Конституцією, парламентська більшість з депутатських фракцій має бути остаточно сформована протягом місяця з дня відкриття першого засідання Верховної Ради. Загальна кількість депутатів у фракціях, які вирішили увійти до складу коаліції, не може бути меншою за 226.

Між тим, ЦВК призупинило публікацію остаточних результатів виборів до рішення Вищого адміністративного суду щодо законності дій Центрвиборчкому під час встановлення результатів позачергових виборів.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування