Луценку жаль Пенчука, якому що хрін, що редька – не солодко

Вівторок, 30 жовтня 2007, 16:10

Лідер блоку "НУ-НС" Юрій Луценко вважає, що заяви колишнього власника супермаркету "Білий лебідь" Бориса Пенчука можуть стати причиною притягнення його до кримінальної відповідальності за надання неправдивих свідчень.

Про це він сказав на прес-конференції, відповідаючи на питання журналістів у вівторок.

"Усім, хто цікавиться причинами такого несподіваного кроку пана Пенчука, який раніше всіляко підкреслював свою боротьбу із, як він заявляв, кримінальними вимаганнями з боку пана Колеснікова, а сьогодні говорить зворотне, очевидно, треба покласти поряд текст його попередніх прес-конференцій і сьогоднішньої і побачити, хто є непослідовним", - сказав він.

За словами Луценка, причиною такої непослідовності з боку Пенчука є "кримінальне переслідування, якому сьогодні він піддається, а ініціатором є Борис Колесніков".

Також лідер "НУ-НС" додав, що завдяки подібним діям Пенчук "з одного кримінального переслідування, якого він, очевидно, побоюється, підпадає під інше за свідомо надані неправдиві свідчення".

"Чесно кажучи, мені його просто шкода. Він потрапив у пастку, з якої немає виходу, бо якщо він був упевнений у своїх заявах про вимагання з боку Колеснікова, то, очевидно, він мав би їх підтвердити", - сказав Луценко.

"Якщо він сьогодні говорить зворотне, то він підпадає під відповідальність за неправдиві свідчення. Як каже сусідній народ: "хрєн рєдькі нє слащє" - і те, і те карається тюремним ув'язненням", - додав він.

При цьому Луценко вчергове зазначив, що під час того процесу він жодного разу не спілкувався ні з Пенчуком, ні з Колесніковим, ні зі слідчим, який вів справу, а сама справа знаходилася у провадженні прокуратури, "і саме їхнє слідство призвело до розвалу цієї справи".

"У даному випадку український закон мав би працювати на правду і визначити хто тут жертва, а хто замовник", - зауважив лідер "НУ-НС".

"Але це питання не до мене, це питання до нового генпрокурора, який, очевидно, буде одним з перших результатів нової демократичної коаліції. Можливо, тоді люди не будуть так міняти свої свідчення в залежності від політичної кон'юнктури", - додав Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування