ЮЩЕНКО НЕ ВИКЛЮЧАЄ ПРЕМ'ЄРСТВА ЯНУКОВИЧА

П'ятниця, 5 жовтня 2007, 16:26

Президент Віктор Ющенко закликає "Нашу Україну – Народну самооборону" і БЮТ сісти за стіл переговорів з Партією регіонів.

Про це глава держави сказав в інтерв'ю журналістам у Парижі, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Тільки три політичні сили можуть почати ефективну перебудову українського парламенту, забезпечити ефективну роботу цього інституту і, безумовно, налагодити через діалог співробітництво влади й опозиції, підкреслюю влади й опозиції", – сказав Ющенко.

Президент відзначив, що на парламентських виборах перемогла помаранчева коаліція: "Це та конфігурація, що може сформувати на базі 228 голосів парламентську більшість. Це правда. Тому ми говоримо, що демократія в Україні перемогла".

Водночас, за словами глави держави, не можна відкидати і того факту, що "політичні опоненти набрали одну третину голосів".

Ющенко зауважив, що необхідно розуміти, що їхні дії можуть бути різними. Це стосується і питання реєстрації їх народними депутатами, складання присяги.

Президент вважає, що необхідно сісти з ними за стіл переговорів і знайти порозуміння для забезпечення стабільної роботи парламенту.

"Сьогодні для того, щоб український парламент працював ефективно, і український уряд у тому числі, є два ключі. Не один, не або-або, а тільки два ключі – які відкривають роботу українського парламенту і забезпечують стабільність роботи української влади", – сказав Ющенко.

При цьому президент відзначив, що саме тому він і каже про ключову відповідальність трьох політичних сил за стабілізацію ситуації в державі й у тому числі в українському парламенті.

Він підкреслив, що без діалогу він не бачить можливостей для нормальної роботи парламенту: "Тому всіх політиків, що заявляють, що вони не будуть ні з ким говорити або там, переговори вести, я попросив би забрати ці заяви назад і сідати за стіл переговорів. І сьогодні переговори почалися".

Ющенко повторив свою тезу, що необхідно забезпечити нормальне співіснування влади й опозиції і, можливо, навіть для цього надати певні посади в парламенті й уряді для опозиції.

Він вважає, що доцільність цих кроків покажуть переговори. Але "на першому етапі я хочу відзначити, що за стіл переговорів повинні сісти всі ключові гравці".

Відповідаючи на питання французької преси, чи можлива ситуація, за якої уряд знову очолить представник Партії регіонів, Ющенко сказав, що "усе покажуть переговори".

Як відомо, нещодавно президент також не став заперечувати можливість призначення на посаду прем'єра лідера БЮТ Юлії Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування