Ющенко особисто візьметься за непідписантів

Вівторок, 27 листопада 2007, 16:41

Президент Віктор Ющенко має намір у середу зустрітися з депутатами від фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" з метою остаточно вирішити питання формування демократичної коаліції з БЮТ.

Про це він сказав в Алчевську Луганської області, відповідаючи на питання журналістів у зв'язку із ситуацією, що склалася у вівторок на засіданні політради партії "Народний союз "Наша Україна", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я зустрінуся з кожною людиною, з кожним народним депутатом, що не підписав угоду про формування коаліції (з БЮТ ). Я вислухаю їхні претензії...Упевнений, що за два дні ми пройдемо цей шлях", - сказав Ющенко, додавши, що в середу він зустрінеться з членами політради партії "Народний союз "Наша Україна".

"Якщо вони (пункти угоди з БЮТ) не будуть урегульовані до початку роботи коаліції, вони можуть вибухнути як бомба в будь-який час, коли те чи інше питання стане предметом обговорення в стінах Верховної Ради", - сказав президент.

Ющенко не вважає ситуацію в партії "Наша Україна" кризовою в зв'язку з тим, що існують різні думки, певні ідеологічні розбіжності з приводу створення коаліції з БЮТ.

Президент пообіцяв, що під коаліційною угодою будуть стояти підписи всіх депутатів фракції НУ-НС.

Він відзначив, що ніхто не керує "ні Єхануровим, ні Тополовим" (одними з депутатів, що не підписали зобов'язання створити коаліцію з БЮТ).

"Я, з одного боку, розумію, про що вони хочуть вести мову. Наскільки важливо сьогодні ...прибрати будь-які перешкоди, потенційні загрози або речі, що несуть потенційну напругу в ситуації, як у самій фракції, так і між фракціями", - відзначив Ющенко.

"Треба розуміти, що ми робимо коаліцію не на три місяці, не для якогось сюжету, щоб потім він уплинув на чийсь вибір", - додав глава держави.

"Я буду робити усе для того, щоб максимально швидко усе-таки вийшли на конструктивну дорогу політичні сили, у першу чергу - демократичного напрямку, які сьогодні займаються формуванням демократичної коаліції", - підкреслив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News