Бютівці зняли на мобілки, як їх підкуповували Сівкович і Бродський

П'ятниця, 30 листопада 2007, 15:47

Блок Юлії Тимошенко має намір передати в Службу безпеки України матеріали, у яких зафіксовані спроби підкупу народних депутатів - членів БЮТ.

Про це в п'ятницю на прес-конференції повідомив член БЮТ Віктор Уколов, повідомляє Ліга.

При цьому він не уточнив, коли саме такі матеріали будуть передані в СБУ.

У штабі БЮТ журналістам продемонстрували 4 відеосюжети, зроблені членами БЮТ за допомогою мобільних телефонів під час зустрічей з відомими політиками, - зокрема, з Володимиром Сівковичем і Михайлом Бродським, - які нібито пропонували їм гроші за непідписання коаліційних документів і неголосування за спікера і прем'єр-міністра.

Також у цих відеосюжетах з боку переговорників фігурують нібито Олег Надоша (№183, Партія регіонів) та Сергій Тихонов (помічник віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва).

За словами депутата Уколова, бютівцям пропонували за зрадництво в середньому $10 млн..

При цьому народним депутатам пропонувався варіант піти на період створення коаліції і голосування за спікера і прем'єра на лікарняний. Більш того, звучали пропозиції для правдоподібності перебування в лікарні інсценувати побиття депутатів або організувати ДТП.

Уколов підкреслив, що продемонстровані чотири відеосюжети - це лише невелика частина тих матеріалів про спроби підкупу депутатів, які вдалося зібрати штабам БЮТ. При цьому він не уточнив, зі скількома членами БЮТ були проведені такі зустрічі.

Депутат повідомив, що БЮТ має намір припинити подібну практику політичної корупції в стінах парламенту, і тому в штабі БЮТ прийняли рішення звернутися в СБУ з проханням дати відповідну оцінку подібних фактів.

Раніше депутат від БЮТ Олег Ляшко заявив, що йому пропонували $20 млн. за те, щоб він відкликав свій підпис під коаліційною угодою.

Рік тому той же Ляшко заявляв про наявні у нього записи розмови Андрія Клюєва зі своїм другом, у яких нібито йшла мова про підкуп соціалістів, але так нічого і не зміг довести.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування