Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шахта Засядька не протрималася без вибухів і двох тижнів

Субота, 1 грудня 2007, 09:32

На шахті імені Засядька стався новий вибух о 5.55 суботи, 3 гірників госпіталізовані з травмами різного ступеня тяжкості, ще 4 госпіталізовані з отруєнням продуктами горіння.

Як повідомив "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби МНС Ігор Кроль, близько 6 ранку в суботу в Київському районі Донецька на шахті імені Засядька на 13 західному конвеєрному штреку на горизонті 1078 м стався вибух газо-повітряної суміші.

Після вибуху 52 гірники звернулися по медичною допомогу. З них 45 з отруєнням продуктів горіння легкого ступеня.

За словами Кроля, 4 гірники доставлені в реанімаційне відділення, 3 - у травматологію з травмами різного ступеня тяжкості. За попередніми даними, в одного з гірників серйозна черепно-мозкова травма.

Під землею на момент вибуху працювали 385 гірників, на аварійній ділянці - 63, з них 20 гірників безпосередньо біля місця аварії.

На шахті працюють рятувальники.

Також 5 канал у суботу повідомив, що вибух на шахті стався за перемичкою, яку поставили для локалізації пожежі під час попереднього вибуху 18 листопада.

Держгорпромнагляд відсторонив від виконання обов'язків під час ліквідації аварії головного інженера шахти Віталія Шевченка за порушення правил допуску на аварійну ділянку.

18 листопада 2007 на шахті імені Засядька сталася найбільша за роки незалежності України трагедія - у результаті вибуху метано-повітряної суміші загинув 101 гірник (один з них помер у лікарні), при чому 11 тіл досі не витягнуті на поверхню.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування