БЮТ підготував сюрприз для Семенюк. І заміну

Понеділок, 24 грудня 2007, 07:52

Фонд держмайна може очолити член фракції БЮТ Андрій Портнов.

Джерела в оточенні прем'єр-міністра Юлії Тимошенко називають його головним претендентом на цю посаду, пише "Дело".

Ця кандидатура обговорюється на рівні лідерів БЮТ. Відповідно до коаліційних домовленостей, посада керівника ФДМ перейшла цій політичній силі.

"На найближчому засіданні фракції буде розглядатися це кадрове питання", - уточнює джерело в БЮТ. Аргументом "за" Портнова його колеги називають той факт, що він раніше працював у Держкомісії із цінних паперів.

У свою чергу, Портнов обговорює свої кадрові перспективи неохоче.

"Якщо така пропозиція надійде від прем'єр-міністра, я буду її розглядати", - визнав депутат. При цьому він зазначає, що призначення на посаду голови проходить через Верховну Раду.

"Внесення не було, тому коментувати нічого", - резюмував Портнов.

Між тим депутати з БЮТ уже готуються змінити процедуру призначення голови ФДМ. Соратники Тимошенко пропонують, щоб кандидатів на цю посаду представляв парламентові не президент, як це передбачено зараз, а прем'єр.

Депутат від БЮТ Валерій Писаренко зареєстрував у Верховній Раді законопроект від 20 грудня цього року, що передбачає новий порядок зміни голови Фонду держмайна.

Якщо ініціатива "бютівців" буде схвалена коаліцією, то Верховна Рада звільнятиме і призначатиме голову відомства за поданням прем'єра. Чинна редакція закону передбачає, що голова ФДМ призначається і звільняється з посади президентом при згоді парламенту.

"Цілком природно, що буде внесена така зміна, тому що за економічну сферу відповідає уряд", - пояснює свою ідею Писаренко.

Він підтвердив, що Валентина Семенюк піде у відставку. При цьому буде здійснена перевірка діяльності Фонду держмайна за останній рік.

"Більш ретельно, ніж Семенюк може собі уявити. Особливо в той період, коли Верховна Рада не працювала", - заявив Писаренко.

За його словами, уже подані відповідні запити в Генпрокуратуру. Крім того, перевірки проведуть спецкомісія Верховної Ради з питань приватизації, а також нове керівництво Фонду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News