У Тимошенко теж пропонують позбавити Ющенка недоторканності

Понеділок, 21 січня 2008, 11:00

Депутат від БЮТ Микола Томенко вважає, що необхідно скасувати недоторканність президента, депутатів та суддів.

Про це йдеться у коментарі Томенка, поширеному прес-службою в понеділок.

На переконання Томенка, сьогодні інститут недоторканності, який поширюється не лише на Президента і народних депутатів, а і на всю суддівську систему включно з місцевими судами, є джерелом політичної корупції в сучасній Україні.

Він вважає, що до цієї проблеми необхідно підходити системно та скасовувати недоторканність і президента України, і народних депутатів, і суддів.

Більше того, на переконання депутата, скасування недоторканності для президента не створить проблем для його діяльності, оскільки він має такий конституційно передбачений захист, як доволі складна процедура імпічменту.

Він нагадав, що БЮТ у вересні минулого року зібрала понад 8 мільйонів підписів за проведення Всеукраїнського конституційного референдуму.

"Одне з дев’яти питань, запропонованих для обговорення, стосувалося скасування недоторканості вищих керівників держави, народних депутатів України та суддів. Суспільство добре знає і експерти це підтверджують, що сьогодні один з найвищих ступенів корупції – саме у суддівській системі, де не лише на місцевому рівні у суді за хабарі можна вирішити будь-яке питання", - зауважив Томенко.

Водночас він висловив здивування, що сьогодні багато депутатів вже сумніваються у необхідності голосування за зняття депутатської недоторканності.

"Це хибна позиція. Верховна Рада повинна першою показати приклад у цьому питанні і швидше внести відповідні зміни до Конституції, водночас не забуваючи, що не меншою загрозою залишається проблема недоторканності системи суддівської влади, де будь-який місцевий суддя може діяти безкарно, маючи правовий захист недоторканності”, - вважає народний депутат.

Раніше про необхідність скасування недоторканності президента заявляв екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News